Våra utställare

Barnmässan i Uppsala presenterar en variation av olika utställare med ett utbud av nyheter, inspiration, aktiviteter och shopping för dig som besökare.

I listan nedanför kommer du kunna ta del av, läsa om, och bekanta dig med alla utställare! Håll utkik, listan fylls på löpande.

Välkommen att inspireras!

6

Klara utställare:

Airhop
AirHop har något för alla och är stolta över det faktum att både familjer och spännings-sökare kommer att trivas. I deras lokaler kan du göra allt från att prova på de senaste parkour-volterna till att tillbringa kvalitetstid med din familj. AirHop har skapat något riktigt speciellt och ser fram emot att dela detta med alla våra besökare.
Läs mer på: http://www.airhoppark.se/uppsala/

Anebyhusgruppen
Anebyhusgruppen är en hustillverkare att räkna med. De erbjuder hus för alla stilar och smaker. 3 olika husmärken, 70 grundmodeller, 1000 möjligheter.
Läs mer på: www.anebyhusgruppen.se/kontakt/uppsala/

Aowii Books
”Att borsta tänder på de små är inte alltid lätt att få. Skrik och gnäll både morgon och kväll gör det svårt att vara glad och snäll. Byt istället ut kampen mot sagan om giraffen, krokodilen, apan och elefanten. Författaren till boken ”Krokodilens smutsiga tänder” kommer att vara på plats och berätta om hur man kan använda boken som ett hjälpmedel för att få sina små barn att borsta tänderna.”
Läs mer på: www.aowiibooks.tictail.com

Barn i Uppsala
Barn i Uppsala är ett ideellt projekt inom det arbetsintegrerande sociala företaget Initcia. Initcia driver även evenemangskalendariet Gratis Uppsala och projektet Föreningshjälpen. Barn i Uppsala ger inspiration och information om Uppsalas stora utbud av barn- och familjeaktiviteter. Vi hjälper ideella föreningar och organisationer att nå ut med sina aktiviteter och evenemang för barn och barnfamiljer. Barn i Uppsala vill dessutom förenkla för föräldrar att hitta roliga saker att göra tillsammans med sina barn.
Läs mer: http://www.barniuppsala.se

Bibliotek Uppsala
Bibliotek Uppsala är ett vardagsrum för alla Uppsalabor, inte minst för barn och unga. Vi erbjuder massor av roliga och spännande aktiviteter från babyrytmik, sagostunder och minibio till programmering, teater och skrivarkurser på alla våra 13 bibliotek. Varje dag – och speciellt på loven!
Läs mer: https://bibliotekuppsala.se

Bystaden Trading
Försäljning av Gluten o Laktosfria godisremmar (Kola Hallon samt söt o salt Lakrits) till personer med Gluten eller Laktosallergi. Vi började sälja remmar och kokosbollar på olika evenemang. En inom vår familj var en glutenintolerant samtidigt fick vi vetskap om att det tillverkades glutenfria remmar så vi beslöt att saluföra dessa remmar. Vi har erfarenhet och kan problemet med gluten.
Läs mer: http://www.godisremmar.se

Chocolat
Med mer än 10 års erfarenhet i bakluckan så är Chocolat en av Uppsalas ledande chokladbutik. De samarbetar med de bästa leverantörerna i Europa och väljer deras produkter med stor omsorg och fingertoppskänsla. Målet är att du som kund ska få en upplevelse utöver det vanliga.
Läs mer på: www.chocolat-uppsala.se

CLICKO (Endast lördag)
Clicko vill lära barn att läsa! Och för att nå dit behövs först en förståelse för och kunskap om bokstäverna. Clicko-produkterna kombinerar två stora intressen som många barn i förskoleålder har. Nämligen att bygga och utforska bokstäver. Clicko ger barnen en rolig kreativ och fascinerande lek och föräldrarna och förskolepersonal en meningsfull och utvecklande sysselsättning att erbjuda barnen. En sysselsättning som fungerar både som leksak och läromedel.
Läs mer på: http://www.hatori.se/

Eckerölinjen
Njut av en dag på sjön med bra mat, underhållning och shopping. Deras anslutningsbussar tar dig bekvämt till och från båten. Atmosfären är alltid på topp på Eckerölinjen!
Läs mer på: https://www.eckerolinjen.se/

Ester & Harry
Ester & Harry är Uppsalas bästa butik för barn, baby och föräldrar. Med fokus på bärande, tygblöjor och potträning, ekologisk, hållbart och miljösmart, hittar du här de perfekta presenterna till nyfödd, dop, baby shower och födelsedagar. Hos dom hittar du även naturlig hudvård och hushållsprodukter, såsom tvättmedel, deodorant, menskoppar och mycket mer.  Läs mer på: http://esterochharry.se/

Folktandvården
Folktandvården är en del av Region Uppsala. Folktandvården ansvarar och lever upp till tandvårdslagen genom bland annat rätt till lika tandvård till alla länsinvånare. De arbetar för att alla ska få en förbättrad eller fortsatt god munhälsa. Det innebär bland annat att de ska ge barn, ungdom och vuxna individuellt anpassad vård av hög kvalitet så kostnadseffektivt som möjligt.
Läs mer på: www.ftvuppsala.se

Fyrishov – möjligheternas arena
Fyrishov är Sveriges mest besökta arena och ett av Sveriges största besöksmål. Verksamheten består av bad, idrott och event. Arenan omfattar dels idrottshallar för idrott, mässor, möten, event och specialutrustade idrottshallar samt en badanläggning med äventyrsbad, simhall med 50-meters bassäng och 10 m hopptorn, undervisnings- och träningsbassäng samt relaxavdelning. Utomhus finns ett stort sommarbad med två bassänger och ett bastulandskap som kan bokas året om. I anslutning ligger Fyrishovs stugby och camping med 44 stugor, campingplats och ett område med sommaridrotter. På arenan finns restaurang och serveringar.
Läs mer: www.fyrishov.se

Föreningen För Instruktörer i Spädbarnsmassage
Föreningen Instruktörer i Spädbarnsmassage har lärt ut spädbarnsmassage i Sverige i 30 år. De utbildar instruktörer och håller kurser för föräldrar och deras barn. Spädbarnsmassage ger en möjlighet till att fördjupa och utveckla samspelet föräldrar-barn. I deras monter finner ni b.la massagedockorna Ludde och Kimmie, massageolja och intressanta böcker.
Läs mer: www.spadbarnsmassage.org

Happy Food
Välkommen till Happy Food i Uppsala! Vi är ett Uppsalaföretag som vill sprida goda matvanor genom alla delar av vår verksamhet. Vare sig det är mat till förskolor och skolor, matlådor eller vår familjelåda erbjuder vi en smakrik och variationsrik kost som är gjorda på ekologiska och KRAV-märkta råvaror. Vår enkla idé är ”Nyttig & naturlig mat utan onödiga smakförstärkare och tillsatser som får både miljön och människan att må bra”. Goda matvanor ger bättre prestationer och ett större välbefinnande, det är vår filosofi och vi tror att en variationsrik kost tidigt i livet skapar förutsättningar för ett hälsosamt leverne.
Läs mer: https://www.happyfood.se

Helylle of Sweden
Helylle of Sweden grundades i september 2012 av Stina Lindström och Charlotta Boo, och det tog närmare ett år att arbeta fram den produkt som kom att bli Helylle Of Swedens signum. En färgglad multiscarf, med ännu mer färgglada kontrastsömmar och med en kroppsnära passform. Den är tillverkad i 100% merinoull som både värmer och andas, och i ett lite tjockare material.
Läs mer på: http://www.helylleofsweden.se/

HSB
Välkommen till HSB Uppsala! Det är här möjligheterna bor. Vi är din regionala HSB-förening och verkar i Uppsala och Enköping. Vi erbjuder bostäder i form av nyproduktion och hyresrätter, bospar, medlemskap och förvaltningstjänster. Välkommen!
Läs mer på: www.hsb.se/uppsala

Kollifink Design
Hos Kollifink Design finner du vackra, hemgjorda produkter inom sömnad, hantverk och pussel. Det flesta av produkterna är helt unika och tillverkas bara i ett eller två exemplar. Det finns alltifrån bebis- och barnkläder till lampor och kuddar.
Läs mer på: www.kollifinkdesign.se

Life in Mind
Utbildningsföretaget Life in Mind erbjuder utbildningar inom såväl Vuxen som Barn-HLR och första hjälpen. I Uppsala erbjuder vi numera även vår populära kvällskurs En livsviktig kurs. Här får du lära dig hur du ska hantera en akut situation. Vi övar praktiskt på handgreppen för hjärt-lungräddning och luftvägsstopp på barn 0år -pubertet på övningsdockor och vi går igenom vanliga akuta sjukdomstillstånd och olycksfall. Camilla Thurell, grundare av Life in Mind kommer under barnmässan i Uppsala att föreläsa på scen och du kommer ha möjlighet att köpa kursplatser till riktigt fina mässpriser dessa dagar!
Läs mer på: www.lifeinmind.se/forsta-hjalpen-barn/

Linnéas Simskola
Linneás Simskola har lärt barn att simma sedan 1993 och är ledande i Sverige inom utvecklingen av simundervisning för små barn. I deras simundervisning ingår vattensäkerhet för att minska drunkningsrisken bland små barn samtidigt som de vill erbjuda en härlig stund mellan barn och förälder.
Läs mer på: www.linneassimskola.se/

Länsförsäkringar
Länsförsäkringar kan ordna det mesta som har med din trygghet att göra. Inte bara skydd för din familj och dina ägodelar, och inte bara det som har med pengar att göra, utan både och. Här har du allt samlat på ett ställe. Med lokal närvaro på alla plan i samhället, jämställdhet och mångfald i allt de gör och med engagerade medarbetare arbetar Länsförsäkringar för att just du ska känna dig trygg i din omgivning.
Läs mer på: www.lansforsakringar.se/uppsala/privat/

Läslusen Barnbokhandel
Läslusen är en mysig bokhandel som har alltifrån barnböcker till pedagogiska leksaker och doppresenter. Läslusen satsar på pedagogisk kompetens och personligt tilltal och hos dem kan du få råd och tips på böcker för barn och unga i olika åldrar, och de tar sig tid att hitta rätt bok för varje tillfälle.
Läs mer på: www.laslusen.se

Maroell
Maroell AB arbetar med företaget Forever som är världens största odlare, tillverkare och distributör av Aloe Vera-produkter. Maroell erbjuder försäljning av kvalitetsprodukter för hela familjen inom områdena hälsa, skönhet och välmående. De anordnar Må-bra-träffar, de utför privata ansiktsbehandlingar och har även olika produktpresentationer.
Läs mer på: www.myaloevera.se/maroell

me&i
me&i är ett svenskt modeföretag som tillverkar och säljer kläder med unik design, skön passform och hög kvalitet. De har både barn- och damkollektioner och målet är att barnkläderna ska vara ett självklart val för föräldrarna när de handlar och för barnen att vilja ta på sig och att kläderna till vuxna ska vara plagg man kan använda till alla tillfällen.
Läs mer på: www.meandi.com/sv-se

MOHV
Mäklarföretaget MOHV är en modern och nytänkande mäklare som genom flexibla lösningar arbetar med fokus på kundnytta. Dom arbetar i en hårt konkurrensutsatt bransch med ett stort utbud av mäklarföretag och koncept att välja mellan, vilket ökar efterfrågan på en aktör med stark profil, bred marknadsföring och stor energi. Läs mer på: http://mohv.se/kontor/uppsala/

Mumslan
Mumslan är ett regnskydd som monteras på cykelbarnstolen, och sen enkelt kan justeras för att skydda cykelbarnstol och sadel. På regnskyddet finns även en liten ficka för en poncho som även kan skydda barnet när det regnar.
Läs mer på: www.facebook.com/mumslan/

Norlandia Förskolor
Norlandia Förskolors mål är att ge barnen LIVSLÅNG LUST TILL LEK OCH LÄRANDE. Era barn ska trivas och utvecklas hos dom – från den dagen de kommer in genom dörren första gången till den dagen de lämnar förskolan!
Läs mer på: http://norlandiaforskolor.se/

Ronald McDonalds Hus
Ronald McDonalds Hus ger en fristad till familjer som har hamnat mitt i ett kaos, virrvarr av känslor och en förtvivlan som få kan förstå. Ronald McDonalds Hus försöker göra livet lättare för svårt sjuka barn och deras familjer i samband med behandlingar eller besök på landets sjukhus. De erbjuder en hemlik och trygg boendemiljö som fungerar som ett ”hem hemifrån”, en fristad från vita rockar, långa korridorer och tuffa behandlingar.
Läs mer på: www.uppsala.ronaldmcdonaldhus.se

Smarteyes
Välkommen till nyöppnade Smarteyes i Gränbystaden! Vi är optikern för dig som vill ha designade glasögon av hög kvalitet till attraktivt pris.  Hos oss är det enkelt att uttrycka sin stil och personlighet genom sina glasögon, utan att tumma på vare sig kvalitén eller designen. Med attraktiva priser på hundratals bågar hittar du garanterat något för dig och dina ögon. Vår erfarna personal och legitimerade optiker tar väl hand om dig.  Kvaliteten på glas och båge är lika viktigt som själva utseendet för oss. När Testfakta publicerade ett test av glasögonglas fick våra glas toppbetyget 4,5 av 5 poäng.
Läs mer: www.smarteyes.se/uppsala

Swedbank
Swedbank är Sveriges största bank sett till antalet kunder. Värderingarna hos Swedbank är att de ska vara enkla, öppna och omtänksamma. Med deras rötter förankrade i den svenska sparbankshistorian vill de att alla kunder ska vara trygga i att de råd de ger alltid utgår från kundens bästa.
Läs mer på: www.swedbank.se

Tantens Gröna Skafferi & Garderob
Tantens Gröna Skafferi & Garderob har funnits i över 10 år och är en annorlunda butik på flera sätt. De har ett stort sortiment av miljövänliga produkter och ekologisk mat. En annan specialitet är ekologiska, miljövänliga och rättvisemärkta barnkläder. Tantens Gröna Skafferi & Garderob har varit finalist i Änglamarks Miljöpris, Arlas Guldko samt fått Uppsala Kommuns miljöpris. Här kan du garanterat hitta det mesta av miljögoda alternativ!
Läs mer på: www.tantensgrona.se

Timmy Zillén
Timmy Zillén är en illustratör och formgivare bosatt i skogen utanför Uppsala. Timmy Zillén gör allt från logotyper och porträtt till animationer och lasergraverat.
Läs mer på: www.timmyzillen.se

Treata Baby
Treata BabyBag är en gratispåse med de viktigaste produkterna för en nyfödd. ​ Påsen innehåller även rabattcheckar för babyprodukter och tjänster. Samtliga produkter kommer från skandinaviska leverantörer som fokuserar på hållbarhet, design och innovation.
Läs mer på: www.treatababy.se

Turbo Sport & Adventure Zone
För Turbo handlar allt om att de vill aktivera människor i alla åldrar. Det är en ny typ av sport- och träningsanläggning där de kombinerar de snabbast växande sporterna och träningsformerna med inslag av gamification. De anordnar barnkalas och man kan träna på parkour, gymnastik, klättring med mera.
Läs mer på: www.turbosportzone.se

Upplands Motor
Upplands Motor är ett av Sveriges mest framgångsrika bilföretag och ett modernt familjeägt bolag. Bolaget säljer service och verkstadstjänster samt nya och begagnade bilar, och arbetar med Volvo, Ford, Renault, Dacia och sedan mars 2017 även med Mercedes-Benz.
Läs mer på: https://upplandsmotor.se/anlaggningar/uppsala/

Uppsala Bilgalleri – mer än en bilaffär!
Välkommen till en bilhandlare där bilar är så mycket mer än en affär. För oss är det självklart att den bil man väljer verkligen ska bidra till ett tryggare, effektivare och enklare liv. Oavsett om man är en stor eller liten familj, en person eller företagare som ska rulla lätt. I vissa fall är det en liten personbil, ny eller begagnad, som gör jobbet. I andra fall kanske det är en större modell eller till och med en lätt lastbil som behövs. I vilket fall som helst finns vi här för dig och hela ditt bilägande och erbjuder en rad unika möjligheter.
Läs mer: http://uppsalabilgalleri.se

Uppsala Bärotek
På Uppsala Bärotek kan du hyra bärdon så att du kan bära ditt barn på ett ergonomiskt sätt för att underlätta både din och ditt barns vardag. Uppsala Bärotek erbjuder även handledning och information kring bärande för att göra bärandet av ditt barn så säkert och ergonomiskt som möjligt.
Läs mer på: www.facebook.com/uppsalabarotek

Uppsala Kommun Öppna förskolor samt Föräldravägledningen Triple P
Ibland kan det ses som tufft att vara förälder idag och med karriärer, skola, barn, jobb kan det vara svårt att balansera livet. I Uppsala kommun erbjuds föräldrar till barn 0–5 år föräldravägledning genom Triple P, Programmet för Positivt föräldraskap. Programmet syftar till att stärka positiva föräldra-/barnrelationer och de erbjuder flera nivåer såsom föreläsningar, enskild rådgivning och föräldravägledning i grupp.
Läs mer på: www.triplep.uppsala.se/verksamhet_triplep/

Kontakta oss

Skicka ett meddelande så återkommer vi inom kort.

Not readable? Change text. captcha txt