Arkiv

Här kan du läsa allt om tidigare års mässor.

BARNMÄSSAN 2018:

Välkommen!

Välkomna till Uppsalas första och största barnmässa på Fyrishov med två dagar fyllda av lek, shopping, kunskap och härliga aktiviteter. Träffa spännande utställare och ta del av deras utbud av produkter och tjänster.

Barnmässan i Uppsala erbjuder en upplevelse där vi hoppas kunna glädja, inspirera och engagera barnen och hela familjen.

1

Tillgänglighet

Fyrishovs moderna mässlokaler är tillgänglighetsanpassade.

Garderob

Garderob finns tillgänglig på mässan.

Barnvagnsparkering

Tillgång till gratis barnvagnsparkering kommer att finnas på mässan, med möjlighet att låsa fast vagnen. Parkeringen är obevakad.

Varmt välkomna att kliva in i en lekfull värld tillsammans med oss! Vi ses i Mars!

9

Program

Schema lördag:

10:30- 10:45 Life in Mind

10:45-11:00 Clicko

11:15-11:45 Trollkarlen Gabriel

11:45-12:00 Frågestund med Pelle och Maja

12:00-12:15 Mini Disco

13:00-13:15 Life in Mind

13:30-14:30 Allsång med Maja Gräddnos

14:45-15:00 Clicko

15:00-16:00 Triple P (OBS! I Uppsala Kommuns monter)

16:00-16:30 Trollkarlen Gabriel

16:30-16:45 Mini Disco

 

Schema söndag:

11:00-11:30 Trollkarlen Gabriel

11:30-11:45 Mini Disco

12:00-12:15 Life in Mind

13:00-13:15 Mini Disco

13:30-13:45 Frågestund med Pelle och Maja

14:00-14:30 Sean Banan

14:45-15:00 Life in Mind

15:00-16:00 Triple P (OBS! I Uppsala Kommuns monter)

16:00-16:30 Trollkarlen Gabriel

16:30-16:45 Mini Disco

4

Öppettider

Lördag: 10.00 – 18.00 
Söndag: 10.00 – 18.00

Plats

Fyrishov, Idrottsgatan 2, 753 33 Uppsala

Priser

Vuxenbiljett lördag: 130 kr

Vuxenbiljett söndag: 130 kr

Barn upp till 18 år går gratis i målsmans sällskap.

aka_barnfond_image_450px
Barnmässan i Uppsalas förmånstagare:
Akademiska Sjukhusets Barnfond

Barnen är vår framtid, låt oss ge alla barn de bästa förutsättningarna som går.

Barnmässan i Uppsala syftar till att vara en samlingspunkt för barn och familjer där besökarna kan finna inspiration och kunskap samt få en trevlig evenemangsupplevelse under en helg per år.

I samband med detta vill Barnmässan i Uppsala skapa möjligheter och stödja det samhällssociala arbete som finns.

Som ett led i att ta vårt ansvar finns ett samarbete med Akademiska Sjukhusets Barnfond där 10 kr för varje såld biljett går direkt till Barnfondens arbete.

Akademiska sjukhusets barnfond syftar till att främja barns vård vid Akademiska sjukhuset, Landstinget i Uppsala län, genom att:
• stimulera det friska hos det sjuka barnet
• stödja den läkande miljön och utvecklingen av omvårdnad för det sjuka barnet
• verka för en stimulerande helhetsmiljö

Karina Berglund Douhan, styrelseledamot i Akademiska sjukhusets barnfond

”-Vi är jätteglada över samarbetet med Barnmässan i Uppsala, de pengar som avsätts från entrébiljetten kommer att göra skillnad för de inneliggande barnen och deras familjer.

De flesta av oss som lever och verkar här i stan, oavsett om man har egna barn eller inte, har någon form av förhållande till barnsjukhuset på Akademiska.

Att Barnmässan i Uppsala tänker lokalt är såklart glädjande för oss då det är lätt att försvinna bland alla otroliga engagemang som finns i vårt samhälle idag.

Förutom upplevelser, leksaker och spel till de enskilda avdelningarna på barnsjukhuset så finansierar fonden clownverksamheten och måleriverksta´n på sjukhuset.”

Mer information om Akademiska Sjukhusets Barnfond hittar du här:
www.akademiskasbarnfond.se

Våra utställare 2018

Barnmässan i Uppsala presenterar en variation av olika utställare med ett utbud av nyheter, inspiration, aktiviteter och shopping för dig som besökare.

I listan nedanför kommer du kunna ta del av, läsa om, och bekanta dig med alla utställare! Håll utkik, listan fylls på löpande.

 

Välkommen att inspireras!

Airhop
AirHop har något för alla och är stolta över det faktum att både familjer och spännings-sökare kommer att trivas. I deras lokaler kan du göra allt från att prova på de senaste parkour-volterna till att tillbringa kvalitetstid med din familj. AirHop har skapat något riktigt speciellt och ser fram emot att dela detta med alla våra besökare.
Läs mer på: http://www.airhoppark.se/uppsala/

Anebyhusgruppen
Anebyhusgruppen är en hustillverkare att räkna med. De erbjuder hus för alla stilar och smaker. 3 olika husmärken, 70 grundmodeller, 1000 möjligheter.
Läs mer på: www.anebyhusgruppen.se/kontakt/uppsala/

Aowii Books
”Att borsta tänder på de små är inte alltid lätt att få. Skrik och gnäll både morgon och kväll gör det svårt att vara glad och snäll. Byt istället ut kampen mot sagan om giraffen, krokodilen, apan och elefanten. Författaren till boken ”Krokodilens smutsiga tänder” kommer att vara på plats och berätta om hur man kan använda boken som ett hjälpmedel för att få sina små barn att borsta tänderna.”
Läs mer på: www.aowiibooks.tictail.com

Barn i Uppsala
Barn i Uppsala är ett ideellt projekt inom det arbetsintegrerande sociala företaget Initcia. Initcia driver även evenemangskalendariet Gratis Uppsala och projektet Föreningshjälpen. Barn i Uppsala ger inspiration och information om Uppsalas stora utbud av barn- och familjeaktiviteter. Vi hjälper ideella föreningar och organisationer att nå ut med sina aktiviteter och evenemang för barn och barnfamiljer. Barn i Uppsala vill dessutom förenkla för föräldrar att hitta roliga saker att göra tillsammans med sina barn.
Läs mer: http://www.barniuppsala.se

Bibliotek Uppsala
Bibliotek Uppsala är ett vardagsrum för alla Uppsalabor, inte minst för barn och unga. Vi erbjuder massor av roliga och spännande aktiviteter från babyrytmik, sagostunder och minibio till programmering, teater och skrivarkurser på alla våra 13 bibliotek. Varje dag – och speciellt på loven!
Läs mer: https://bibliotekuppsala.se

Bystaden Trading
Försäljning av Gluten o Laktosfria godisremmar (Kola Hallon samt söt o salt Lakrits) till personer med Gluten eller Laktosallergi. Vi började sälja remmar och kokosbollar på olika evenemang. En inom vår familj var en glutenintolerant samtidigt fick vi vetskap om att det tillverkades glutenfria remmar så vi beslöt att saluföra dessa remmar. Vi har erfarenhet och kan problemet med gluten.
Läs mer: http://www.godisremmar.se

Chocolat
Med mer än 10 års erfarenhet i bakluckan så är Chocolat en av Uppsalas ledande chokladbutik. De samarbetar med de bästa leverantörerna i Europa och väljer deras produkter med stor omsorg och fingertoppskänsla. Målet är att du som kund ska få en upplevelse utöver det vanliga.
Läs mer på: www.chocolat-uppsala.se

CLICKO (Endast lördag)
Clicko vill lära barn att läsa! Och för att nå dit behövs först en förståelse för och kunskap om bokstäverna. Clicko-produkterna kombinerar två stora intressen som många barn i förskoleålder har. Nämligen att bygga och utforska bokstäver. Clicko ger barnen en rolig kreativ och fascinerande lek och föräldrarna och förskolepersonal en meningsfull och utvecklande sysselsättning att erbjuda barnen. En sysselsättning som fungerar både som leksak och läromedel.
Läs mer på: http://www.hatori.se/

Eckerölinjen
Njut av en dag på sjön med bra mat, underhållning och shopping. Deras anslutningsbussar tar dig bekvämt till och från båten. Atmosfären är alltid på topp på Eckerölinjen!
Läs mer på: https://www.eckerolinjen.se/

Ester & Harry
Ester & Harry är Uppsalas bästa butik för barn, baby och föräldrar. Med fokus på bärande, tygblöjor och potträning, ekologisk, hållbart och miljösmart, hittar du här de perfekta presenterna till nyfödd, dop, baby shower och födelsedagar. Hos dom hittar du även naturlig hudvård och hushållsprodukter, såsom tvättmedel, deodorant, menskoppar och mycket mer.  Läs mer på: http://esterochharry.se/

Folktandvården
Folktandvården är en del av Region Uppsala. Folktandvården ansvarar och lever upp till tandvårdslagen genom bland annat rätt till lika tandvård till alla länsinvånare. De arbetar för att alla ska få en förbättrad eller fortsatt god munhälsa. Det innebär bland annat att de ska ge barn, ungdom och vuxna individuellt anpassad vård av hög kvalitet så kostnadseffektivt som möjligt.
Läs mer på: www.ftvuppsala.se

Fyrishov – möjligheternas arena
Fyrishov är Sveriges mest besökta arena och ett av Sveriges största besöksmål. Verksamheten består av bad, idrott och event. Arenan omfattar dels idrottshallar för idrott, mässor, möten, event och specialutrustade idrottshallar samt en badanläggning med äventyrsbad, simhall med 50-meters bassäng och 10 m hopptorn, undervisnings- och träningsbassäng samt relaxavdelning. Utomhus finns ett stort sommarbad med två bassänger och ett bastulandskap som kan bokas året om. I anslutning ligger Fyrishovs stugby och camping med 44 stugor, campingplats och ett område med sommaridrotter. På arenan finns restaurang och serveringar.
Läs mer: www.fyrishov.se

Föreningen För Instruktörer i Spädbarnsmassage
Föreningen Instruktörer i Spädbarnsmassage har lärt ut spädbarnsmassage i Sverige i 30 år. De utbildar instruktörer och håller kurser för föräldrar och deras barn. Spädbarnsmassage ger en möjlighet till att fördjupa och utveckla samspelet föräldrar-barn. I deras monter finner ni b.la massagedockorna Ludde och Kimmie, massageolja och intressanta böcker.
Läs mer: www.spadbarnsmassage.org

Happy Food
Välkommen till Happy Food i Uppsala! Vi är ett Uppsalaföretag som vill sprida goda matvanor genom alla delar av vår verksamhet. Vare sig det är mat till förskolor och skolor, matlådor eller vår familjelåda erbjuder vi en smakrik och variationsrik kost som är gjorda på ekologiska och KRAV-märkta råvaror. Vår enkla idé är ”Nyttig & naturlig mat utan onödiga smakförstärkare och tillsatser som får både miljön och människan att må bra”. Goda matvanor ger bättre prestationer och ett större välbefinnande, det är vår filosofi och vi tror att en variationsrik kost tidigt i livet skapar förutsättningar för ett hälsosamt leverne.
Läs mer: https://www.happyfood.se

Helylle of Sweden
Helylle of Sweden grundades i september 2012 av Stina Lindström och Charlotta Boo, och det tog närmare ett år att arbeta fram den produkt som kom att bli Helylle Of Swedens signum. En färgglad multiscarf, med ännu mer färgglada kontrastsömmar och med en kroppsnära passform. Den är tillverkad i 100% merinoull som både värmer och andas, och i ett lite tjockare material.
Läs mer på: http://www.helylleofsweden.se/

HSB
Välkommen till HSB Uppsala! Det är här möjligheterna bor. Vi är din regionala HSB-förening och verkar i Uppsala och Enköping. Vi erbjuder bostäder i form av nyproduktion och hyresrätter, bospar, medlemskap och förvaltningstjänster. Välkommen!
Läs mer på: www.hsb.se/uppsala

Kollifink Design
Hos Kollifink Design finner du vackra, hemgjorda produkter inom sömnad, hantverk och pussel. Det flesta av produkterna är helt unika och tillverkas bara i ett eller två exemplar. Det finns alltifrån bebis- och barnkläder till lampor och kuddar.
Läs mer på: www.kollifinkdesign.se

Life in Mind
Utbildningsföretaget Life in Mind erbjuder utbildningar inom såväl Vuxen som Barn-HLR och första hjälpen. I Uppsala erbjuder vi numera även vår populära kvällskurs En livsviktig kurs. Här får du lära dig hur du ska hantera en akut situation. Vi övar praktiskt på handgreppen för hjärt-lungräddning och luftvägsstopp på barn 0år -pubertet på övningsdockor och vi går igenom vanliga akuta sjukdomstillstånd och olycksfall. Camilla Thurell, grundare av Life in Mind kommer under barnmässan i Uppsala att föreläsa på scen och du kommer ha möjlighet att köpa kursplatser till riktigt fina mässpriser dessa dagar!
Läs mer på: www.lifeinmind.se/forsta-hjalpen-barn/

Linnéas Simskola
Linneás Simskola har lärt barn att simma sedan 1993 och är ledande i Sverige inom utvecklingen av simundervisning för små barn. I deras simundervisning ingår vattensäkerhet för att minska drunkningsrisken bland små barn samtidigt som de vill erbjuda en härlig stund mellan barn och förälder.
Läs mer på: www.linneassimskola.se/

Länsförsäkringar
Länsförsäkringar kan ordna det mesta som har med din trygghet att göra. Inte bara skydd för din familj och dina ägodelar, och inte bara det som har med pengar att göra, utan både och. Här har du allt samlat på ett ställe. Med lokal närvaro på alla plan i samhället, jämställdhet och mångfald i allt de gör och med engagerade medarbetare arbetar Länsförsäkringar för att just du ska känna dig trygg i din omgivning.
Läs mer på: www.lansforsakringar.se/uppsala/privat/

Läslusen Barnbokhandel
Läslusen är en mysig bokhandel som har alltifrån barnböcker till pedagogiska leksaker och doppresenter. Läslusen satsar på pedagogisk kompetens och personligt tilltal och hos dem kan du få råd och tips på böcker för barn och unga i olika åldrar, och de tar sig tid att hitta rätt bok för varje tillfälle.
Läs mer på: www.laslusen.se

Maroell
Maroell AB arbetar med företaget Forever som är världens största odlare, tillverkare och distributör av Aloe Vera-produkter. Maroell erbjuder försäljning av kvalitetsprodukter för hela familjen inom områdena hälsa, skönhet och välmående. De anordnar Må-bra-träffar, de utför privata ansiktsbehandlingar och har även olika produktpresentationer.
Läs mer på: www.myaloevera.se/maroell

me&i
me&i är ett svenskt modeföretag som tillverkar och säljer kläder med unik design, skön passform och hög kvalitet. De har både barn- och damkollektioner och målet är att barnkläderna ska vara ett självklart val för föräldrarna när de handlar och för barnen att vilja ta på sig och att kläderna till vuxna ska vara plagg man kan använda till alla tillfällen.
Läs mer på: www.meandi.com/sv-se

MOHV
Mäklarföretaget MOHV är en modern och nytänkande mäklare som genom flexibla lösningar arbetar med fokus på kundnytta. Dom arbetar i en hårt konkurrensutsatt bransch med ett stort utbud av mäklarföretag och koncept att välja mellan, vilket ökar efterfrågan på en aktör med stark profil, bred marknadsföring och stor energi. Läs mer på: http://mohv.se/kontor/uppsala/

Mumslan
Mumslan är ett regnskydd som monteras på cykelbarnstolen, och sen enkelt kan justeras för att skydda cykelbarnstol och sadel. På regnskyddet finns även en liten ficka för en poncho som även kan skydda barnet när det regnar.
Läs mer på: www.facebook.com/mumslan/

Norlandia Förskolor
Norlandia Förskolors mål är att ge barnen LIVSLÅNG LUST TILL LEK OCH LÄRANDE. Era barn ska trivas och utvecklas hos dom – från den dagen de kommer in genom dörren första gången till den dagen de lämnar förskolan!
Läs mer på: http://norlandiaforskolor.se/

Ronald McDonalds Hus
Ronald McDonalds Hus ger en fristad till familjer som har hamnat mitt i ett kaos, virrvarr av känslor och en förtvivlan som få kan förstå. Ronald McDonalds Hus försöker göra livet lättare för svårt sjuka barn och deras familjer i samband med behandlingar eller besök på landets sjukhus. De erbjuder en hemlik och trygg boendemiljö som fungerar som ett ”hem hemifrån”, en fristad från vita rockar, långa korridorer och tuffa behandlingar.
Läs mer på: www.uppsala.ronaldmcdonaldhus.se

Smarteyes
Välkommen till nyöppnade Smarteyes i Gränbystaden! Vi är optikern för dig som vill ha designade glasögon av hög kvalitet till attraktivt pris.  Hos oss är det enkelt att uttrycka sin stil och personlighet genom sina glasögon, utan att tumma på vare sig kvalitén eller designen. Med attraktiva priser på hundratals bågar hittar du garanterat något för dig och dina ögon. Vår erfarna personal och legitimerade optiker tar väl hand om dig.  Kvaliteten på glas och båge är lika viktigt som själva utseendet för oss. När Testfakta publicerade ett test av glasögonglas fick våra glas toppbetyget 4,5 av 5 poäng.
Läs mer: www.smarteyes.se/uppsala

Swedbank
Swedbank är Sveriges största bank sett till antalet kunder. Värderingarna hos Swedbank är att de ska vara enkla, öppna och omtänksamma. Med deras rötter förankrade i den svenska sparbankshistorian vill de att alla kunder ska vara trygga i att de råd de ger alltid utgår från kundens bästa.
Läs mer på: www.swedbank.se

Tantens Gröna Skafferi & Garderob
Tantens Gröna Skafferi & Garderob har funnits i över 10 år och är en annorlunda butik på flera sätt. De har ett stort sortiment av miljövänliga produkter och ekologisk mat. En annan specialitet är ekologiska, miljövänliga och rättvisemärkta barnkläder. Tantens Gröna Skafferi & Garderob har varit finalist i Änglamarks Miljöpris, Arlas Guldko samt fått Uppsala Kommuns miljöpris. Här kan du garanterat hitta det mesta av miljögoda alternativ!
Läs mer på: www.tantensgrona.se

Timmy Zillén
Timmy Zillén är en illustratör och formgivare bosatt i skogen utanför Uppsala. Timmy Zillén gör allt från logotyper och porträtt till animationer och lasergraverat.
Läs mer på: www.timmyzillen.se

Treata Baby
Treata BabyBag är en gratispåse med de viktigaste produkterna för en nyfödd. ​ Påsen innehåller även rabattcheckar för babyprodukter och tjänster. Samtliga produkter kommer från skandinaviska leverantörer som fokuserar på hållbarhet, design och innovation.
Läs mer på: www.treatababy.se

Turbo Sport & Adventure Zone
För Turbo handlar allt om att de vill aktivera människor i alla åldrar. Det är en ny typ av sport- och träningsanläggning där de kombinerar de snabbast växande sporterna och träningsformerna med inslag av gamification. De anordnar barnkalas och man kan träna på parkour, gymnastik, klättring med mera.
Läs mer på: www.turbosportzone.se

Upplands Motor
Upplands Motor är ett av Sveriges mest framgångsrika bilföretag och ett modernt familjeägt bolag. Bolaget säljer service och verkstadstjänster samt nya och begagnade bilar, och arbetar med Volvo, Ford, Renault, Dacia och sedan mars 2017 även med Mercedes-Benz.
Läs mer på: https://upplandsmotor.se/anlaggningar/uppsala/

Uppsala Bilgalleri – mer än en bilaffär!
Välkommen till en bilhandlare där bilar är så mycket mer än en affär. För oss är det självklart att den bil man väljer verkligen ska bidra till ett tryggare, effektivare och enklare liv. Oavsett om man är en stor eller liten familj, en person eller företagare som ska rulla lätt. I vissa fall är det en liten personbil, ny eller begagnad, som gör jobbet. I andra fall kanske det är en större modell eller till och med en lätt lastbil som behövs. I vilket fall som helst finns vi här för dig och hela ditt bilägande och erbjuder en rad unika möjligheter.
Läs mer: http://uppsalabilgalleri.se

Uppsala Bärotek
På Uppsala Bärotek kan du hyra bärdon så att du kan bära ditt barn på ett ergonomiskt sätt för att underlätta både din och ditt barns vardag. Uppsala Bärotek erbjuder även handledning och information kring bärande för att göra bärandet av ditt barn så säkert och ergonomiskt som möjligt.
Läs mer på: www.facebook.com/uppsalabarotek

Uppsala Kommun Öppna förskolor samt Föräldravägledningen Triple P
Ibland kan det ses som tufft att vara förälder idag och med karriärer, skola, barn, jobb kan det vara svårt att balansera livet. I Uppsala kommun erbjuds föräldrar till barn 0–5 år föräldravägledning genom Triple P, Programmet för Positivt föräldraskap. Programmet syftar till att stärka positiva föräldra-/barnrelationer och de erbjuder flera nivåer såsom föreläsningar, enskild rådgivning och föräldravägledning i grupp.
Läs mer på: www.triplep.uppsala.se/verksamhet_triplep/

Nyheter – Barnmässan 2018

Här nedan presenterar vi löpande alla nyheter angående Barnmässan i Uppsala!

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › TORSDAG 1 MARS, 2018

Mässans Program

Lördag 3 Mars:

10:30- 10:45 Life in Mind

10:45-11:00 Clicko

11:15-11:45 Trollkarlen Gabriel

11:45-12:00 Frågestund med Pelle och Maja

12:00-12:15 Mini Disco

13:00-13:15 Life in Mind

13:30-14:30 Allsång med Maja Gräddnos

14:45-15:00 Clicko

15:00-16:00 Triple P (OBS! I Uppsala Kommuns monter)

16:00-16:30 Trollkarlen Gabriel

16:30-16:45 Mini Disco

Söndag 4 Mars:

11:00-11:30 Trollkarlen Gabriel

11:30-11:45 Mini Disco

12:00-12:15 Life in Mind

13:00-13:15 Mini Disco

13:30-13:45 Frågestund med Pelle och Maja

14:00-14:30 Sean Banan

14:45-15:00 Life in Mind

15:00-16:00 Triple P (OBS! I Uppsala Kommuns monter)

16:00-16:30 Trollkarlen Gabriel

16:30-16:45 Mini Disco

bmu_program_600x600px

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › MÅNDAG 26 FEBRUARI, 2018

Utställarsläpp nr 4!

Bystaden Trading
Försäljning av Gluten o Laktosfria godisremmar (Kola Hallon samt söt o salt Lakrits) till personer med Gluten eller Laktosallergi. Vi började sälja remmar och kokosbollar på olika evenemang. En inom vår familj var en glutenintolerant samtidigt fick vi vetskap om att det tillverkades glutenfria remmar så vi beslöt att saluföra dessa remmar. Vi har erfarenhet och kan problemet med gluten.
Läs mer: http://www.godisremmar.se

Uppsala Bilgalleri – mer än en bilaffär!
Välkommen till en bilhandlare där bilar är så mycket mer än en affär. För oss är det självklart att den bil man väljer verkligen ska bidra till ett tryggare, effektivare och enklare liv. Oavsett om man är en stor eller liten familj, en person eller företagare som ska rulla lätt. I vissa fall är det en liten personbil, ny eller begagnad, som gör jobbet. I andra fall kanske det är en större modell eller till och med en lätt lastbil som behövs. I vilket fall som helst finns vi här för dig och hela ditt bilägande och erbjuder en rad unika möjligheter.
Läs mer: http://uppsalabilgalleri.se

Föreningen För Instruktörer i Spädbarnsmassage
Föreningen Instruktörer i Spädbarnsmassage har lärt ut spädbarnsmassage i Sverige i 30 år. De utbildar instruktörer och håller kurser för föräldrar och deras barn. Spädbarnsmassage ger en möjlighet till att fördjupa och utveckla samspelet föräldrar-barn. I deras monter finner ni b.la massagedockorna Ludde och Kimmie, massageolja och intressanta böcker.
Läs mer: www.spadbarnsmassage.org

Smarteyes
Välkommen till nyöppnade Smarteyes i Gränbystaden! Vi är optikern för dig som vill ha designade glasögon av hög kvalitet till attraktivt pris.  Hos oss är det enkelt att uttrycka sin stil och personlighet genom sina glasögon, utan att tumma på vare sig kvalitén eller designen. Med attraktiva priser på hundratals bågar hittar du garanterat något för dig och dina ögon. Vår erfarna personal och legitimerade optiker tar väl hand om dig.  Kvaliteten på glas och båge är lika viktigt som själva utseendet för oss. När Testfakta publicerade ett test av glasögonglas fick våra glas toppbetyget 4,5 av 5 poäng.
Läs mer: www.smarteyes.se/uppsala

Barn i Uppsala
Barn i Uppsala är ett ideellt projekt inom det arbetsintegrerande sociala företaget Initcia. Initcia driver även evenemangskalendariet Gratis Uppsala och projektet Föreningshjälpen. Barn i Uppsala ger inspiration och information om Uppsalas stora utbud av barn- och familjeaktiviteter. Vi hjälper ideella föreningar och organisationer att nå ut med sina aktiviteter och evenemang för barn och barnfamiljer. Barn i Uppsala vill dessutom förenkla för föräldrar att hitta roliga saker att göra tillsammans med sina barn.
Läs mer: http://www.barniuppsala.se

Bibliotek Uppsala
Bibliotek Uppsala är ett vardagsrum för alla Uppsalabor, inte minst för barn och unga. Vi erbjuder massor av roliga och spännande aktiviteter från babyrytmik, sagostunder och minibio till programmering, teater och skrivarkurser på alla våra 13 bibliotek. Varje dag – och speciellt på loven!
Läs mer: https://bibliotekuppsala.se

Happy Food
Välkommen till Happy Food i Uppsala! Vi är ett Uppsalaföretag som vill sprida goda matvanor genom alla delar av vår verksamhet. Vare sig det är mat till förskolor och skolor, matlådor eller vår familjelåda erbjuder vi en smakrik och variationsrik kost som är gjorda på ekologiska och KRAV-märkta råvaror. Vår enkla idé är ”Nyttig & naturlig mat utan onödiga smakförstärkare och tillsatser som får både miljön och människan att må bra”. Goda matvanor ger bättre prestationer och ett större välbefinnande, det är vår filosofi och vi tror att en variationsrik kost tidigt i livet skapar förutsättningar för ett hälsosamt leverne.
Läs mer: https://www.happyfood.se

bmu_utstallarslapp4_instagram_1080x1080px

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › FREDAG 23 FEBRUARI, 2018

Massor med kul på Fyrishov under helgen!

Badentré 60 kr på Barnmässan 3-4 mars

Visa upp din entrébiljett från Barnmässan så betalar du bara 60 kr per person för att bada. Gäller både barn- och vuxenbiljett.

Prova på babysim söndag 4 mars

Söndag 4 mars kan du prova babysim med Uppsala simskoleförening i vår varma träningsbassäng. Prova-på-simmet är utan extra kostnad och som mässbesökare betalar du bara 60 kr för badentré vid uppvisande av Barnmässans entrébiljett. Aktiviteten pågår 20 minuter. Begränsat antal platser.

fyrishov_barnmasssan

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › TORSDAG 22 FEBRUARI, 2018

Läs Barnmässans bilaga online!

Nu finns Barnmässans bilaga online med massor av information och inspiration.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om mässans utställare, program och massa annat kul.

barnmassan_magazine

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › TORSDAG 15 FEBRUARI, 2018

Trollkarlen Gabriel kommer till Barnmässan i Uppsala!

Gabriel är trollkarlen alla har kommit att älska.

Han är bara 16 år men låt dig inte luras av hans unga ålder. Gabriel har stor erfarenhet av att stå på scen och är en professionell trollkarl. Sedan han började när han var 9 år gammal har han hunnit med hundratals trollerishower och underhållit tusentals människor. Gabriel blev även svensk juniormästare i barntrolleri 2016 och har vunnit priser i flertalet talangtävlingar.

Den 3 & 4 mars kommer Trollkarlen Gabriel till Barnmässan i Uppsala för att bjuda på en show full av magi för både stora och små. Missa inte det!

Läs mer: http://www.trollkarlengabriel.se/

gabriel_9084_1500px

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › FREDAG 9 FEBRUARI, 2018

Glada nyheter! Sean Banan kommer till Barnmässan i Uppsala!

Den 4 mars kommer Sean Banan till Barnmässan på Fyrishov i Uppsala för att uppträda och träffa alla sina fans.

Sean Banan är komikern, skådespelaren, sångaren och dansaren från Göteborg som dragit storpublik till alla familjeevenemang varje gång han åkt på turné. Sean Banan heter egentligen Sina Samadi och mest känd är han för sina två uppträdanden i Melodifestivalen. 2012 tävlade han i Melodifestivalen med låten ”Sean den förste Banan”. Året efter deltog han igen med bidraget Copacabanana och då gick han direkt till final.

Med tre album och sex singlar i bagaget kommer Sean Banan till den första upplagan av Barnmässan i Uppsala och uppträder den 4 mars. Klockan 14.00 på Barnmässan kommer Sean Banan leverera sin lekfulla scenshow och han kommer även stanna kvar efteråt för att träffa alla sina fans och signera autografer.
Läs mer: http://www.seanbanan.se/

bmu_seanbanan_instagram

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › FREDAG 26 JANUARI, 2018

Låt oss presentera det tredje släppet av utställare till Barnmässan i Uppsala!

Aowii Books
”Att borsta tänder på de små är inte alltid lätt att få. Skrik och gnäll både morgon och kväll gör det svårt att vara glad och snäll. Byt istället ut kampen mot sagan om giraffen, krokodilen, apan och elefanten. Författaren till boken ”Krokodilens smutsiga tänder” kommer att vara på plats och berätta om hur man kan använda boken som ett hjälpmedel för att få sina små barn att borsta tänderna.”
Läs mer på: www.aowiibooks.tictail.com

Folktandvården
Folktandvården är en del av Region Uppsala. Folktandvården ansvarar och lever upp till tandvårdslagen genom bland annat rätt till lika tandvård till alla länsinvånare. De arbetar för att alla ska få en förbättrad eller fortsatt god munhälsa. Det innebär bland annat att de ska ge barn, ungdom och vuxna individuellt anpassad vård av hög kvalitet så kostnadseffektivt som möjligt.
Läs mer på: www.ftvuppsala.se

HSB
Välkommen till HSB Uppsala! Det är här möjligheterna bor. Vi är din regionala HSB-förening och verkar i Uppsala och Enköping. Vi erbjuder bostäder i form av nyproduktion och hyresrätter, bospar, medlemskap och förvaltningstjänster. Välkommen!
Läs mer på: www.hsb.se/uppsala

Kollifink Design
Hos Kollifink Design finner du vackra, hemgjorda produkter inom sömnad, hantverk och pussel. Det flesta av produkterna är helt unika och tillverkas bara i ett eller två exemplar. Det finns alltifrån bebis- och barnkläder till lampor och kuddar.
Läs mer på: www.kollifinkdesign.se

Läslusen Barnbokhandel
Läslusen är en mysig bokhandel som har alltifrån barnböcker till pedagogiska leksaker och doppresenter. Läslusen satsar på pedagogisk kompetens och personligt tilltal och hos dem kan du få råd och tips på böcker för barn och unga i olika åldrar, och de tar sig tid att hitta rätt bok för varje tillfälle.
Läs mer på: www.laslusen.se

Maroell
Maroell AB arbetar med företaget Forever som är världens största odlare, tillverkare och distributör av Aloe Vera-produkter. Maroell erbjuder försäljning av kvalitetsprodukter för hela familjen inom områdena hälsa, skönhet och välmående. De anordnar Må-bra-träffar, de utför privata ansiktsbehandlingar och har även olika produktpresentationer.
Läs mer på: www.myaloevera.se/maroell

me&i
me&i är ett svenskt modeföretag som tillverkar och säljer kläder med unik design, skön passform och hög kvalitet. De har både barn- och damkollektioner och målet är att barnkläderna ska vara ett självklart val för föräldrarna när de handlar och för barnen att vilja ta på sig och att kläderna till vuxna ska vara plagg man kan använda till alla tillfällen.
Läs mer på: www.meandi.com/sv-se

Tantens Gröna Skafferi & Garderob
Tantens Gröna Skafferi & Garderob har funnits i över 10 år och är en annorlunda butik på flera sätt. De har ett stort sortiment av miljövänliga produkter och ekologisk mat. En annan specialitet är ekologiska, miljövänliga och rättvisemärkta barnkläder. Tantens Gröna Skafferi & Garderob har varit finalist i Änglamarks Miljöpris, Arlas Guldko samt fått Uppsala Kommuns miljöpris. Här kan du garanterat hitta det mesta av miljögoda alternativ!
Läs mer på: www.tantensgrona.se

Treata Baby
Treata BabyBag är en gratispåse med de viktigaste produkterna för en nyfödd. ​ Påsen innehåller även rabattcheckar för babyprodukter och tjänster. Samtliga produkter kommer från skandinaviska leverantörer som fokuserar på hållbarhet, design och innovation.
Läs mer på: www.treatababy.se

Uppsala Bärotek
På Uppsala Bärotek kan du hyra bärdon så att du kan bära ditt barn på ett ergonomiskt sätt för att underlätta både din och ditt barns vardag. Uppsala Bärotek erbjuder även handledning och information kring bärande för att göra bärandet av ditt barn så säkert och ergonomiskt som möjligt.
Läs mer på: www.facebook.com/uppsalabarotek

bmu_utstallarslapp3_instagram_1920x1080px

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › TORSDAG 18 JANUARI, 2017

Låt oss presentera andra släppet av utställare till Barnmässan i Uppsala!

Anebyhusgruppen
Anebyhusgruppen är en hustillverkare att räkna med. De erbjuder hus för alla stilar och smaker. 3 olika husmärken, 70 grundmodeller, 1000 möjligheter.
Läs mer på: www.anebyhusgruppen.se/kontakt/uppsala/

Chocolat
Med mer än 10 års erfarenhet i bakluckan så är Chocolat en av Uppsalas ledande chokladbutik. De samarbetar med de bästa leverantörerna i Europa och väljer deras produkter med stor omsorg och fingertoppskänsla. Målet är att du som kund ska få en upplevelse utöver det vanliga.
Läs mer på: www.chocolat-uppsala.se

Life in Mind
Utbildningsföretaget Life in Mind erbjuder utbildningar inom såväl Vuxen som Barn-HLR och första hjälpen. I Uppsala erbjuder vi numera även vår populära kvällskurs En livsviktig kurs. Här får du lära dig hur du ska hantera en akut situation. Vi övar praktiskt på handgreppen för hjärt-lungräddning och luftvägsstopp på barn 0år -pubertet på övningsdockor och vi går igenom vanliga akuta sjukdomstillstånd och olycksfall. Camilla Thurell, grundare av Life in Mind kommer under barnmässan i Uppsala att föreläsa på scen och du kommer ha möjlighet att köpa kursplatser till riktigt fina mässpriser dessa dagar!
Läs mer på: www.lifeinmind.se/forsta-hjalpen-barn/

Linnéas Simskola
Linneás Simskola har lärt barn att simma sedan 1993 och är ledande i Sverige inom utvecklingen av simundervisning för små barn. I deras simundervisning ingår vattensäkerhet för att minska drunkningsrisken bland små barn samtidigt som de vill erbjuda en härlig stund mellan barn och förälder.
Läs mer på: www.linneassimskola.se/

Länsförsäkringar
Länsförsäkringar kan ordna det mesta som har med din trygghet att göra. Inte bara skydd för din familj och dina ägodelar, och inte bara det som har med pengar att göra, utan både och. Här har du allt samlat på ett ställe. Med lokal närvaro på alla plan i samhället, jämställdhet och mångfald i allt de gör och med engagerade medarbetare arbetar Länsförsäkringar för att just du ska känna dig trygg i din omgivning.
Läs mer på: www.lansforsakringar.se/uppsala/privat/

Mumslan
Mumslan är ett regnskydd som monteras på cykelbarnstolen, och sen enkelt kan justeras för att skydda cykelbarnstol och sadel. På regnskyddet finns även en liten ficka för en poncho som även kan skydda barnet när det regnar.
Läs mer på: www.facebook.com/mumslan/

Ronald McDonalds Hus
Ronald McDonalds Hus ger en fristad till familjer som har hamnat mitt i ett kaos, virrvarr av känslor och en förtvivlan som få kan förstå. Ronald McDonalds Hus försöker göra livet lättare för svårt sjuka barn och deras familjer i samband med behandlingar eller besök på landets sjukhus. De erbjuder en hemlik och trygg boendemiljö som fungerar som ett ”hem hemifrån”, en fristad från vita rockar, långa korridorer och tuffa behandlingar.
Läs mer på: www.uppsala.ronaldmcdonaldhus.se

Swedbank
Swedbank är Sveriges största bank sett till antalet kunder. Värderingarna hos Swedbank är att de ska vara enkla, öppna och omtänksamma. Med deras rötter förankrade i den svenska sparbankshistorian vill de att alla kunder ska vara trygga i att de råd de ger alltid utgår från kundens bästa.
Läs mer på: www.swedbank.se

Timmy Zillén
Timmy Zillén är en illustratör och formgivare bosatt i skogen utanför Uppsala. Timmy Zillén gör allt från logotyper och porträtt till animationer och lasergraverat.
Läs mer på: www.timmyzillen.se

Turbo Sport & Adventure Zone
För Turbo handlar allt om att de vill aktivera människor i alla åldrar. Det är en ny typ av sport- och träningsanläggning där de kombinerar de snabbast växande sporterna och träningsformerna med inslag av gamification. De anordnar barnkalas och man kan träna på parkour, gymnastik, klättring med mera.
Läs mer på: www.turbosportzone.se

Uppsala Kommun Öppna förskolor samt Föräldravägledningen Triple P
Ibland kan det ses som tufft att vara förälder idag och med karriärer, skola, barn, jobb kan det vara svårt att balansera livet. I Uppsala kommun erbjuds föräldrar till barn 0–5 år föräldravägledning genom Triple P, Programmet för Positivt föräldraskap. Programmet syftar till att stärka positiva föräldra-/barnrelationer och de erbjuder flera nivåer såsom föreläsningar, enskild rådgivning och föräldravägledning i grupp.
Läs mer på: www.triplep.uppsala.se/verksamhet_triplep/

bmu_utstallarslapp2_instagram_1080x1080px

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › TORSDAG 21 DECEMBER, 2017

Barnmässan i Uppsalas första utställare är klara!

Airhop
AirHop har något för alla och är stolta över det faktum att både familjer och spännings-sökare kommer att trivas. I deras lokaler kan du göra allt från att prova på de senaste parkour-volterna till att tillbringa kvalitetstid med din familj. AirHop har skapat något riktigt speciellt och ser fram emot att dela detta med alla våra besökare. Läs mer på: http://www.airhoppark.se/uppsala/

CLICKO (Endast lördag)
Clicko vill lära barn att läsa! Och för att nå dit behövs först en förståelse för och kunskap om bokstäverna. Clicko-produkterna kombinerar två stora intressen som många barn i förskoleålder har. Nämligen att bygga och utforska bokstäver. Clicko ger barnen en rolig kreativ och fascinerande lek och föräldrarna och förskolepersonal en meningsfull och utvecklande sysselsättning att erbjuda barnen. En sysselsättning som fungerar både som leksak och läromedel. Läs mer på: http://www.hatori.se/

Eckerölinjen
Njut av en dag på sjön med bra mat, underhållning och shopping. Deras anslutningsbussar tar dig bekvämt till och från båten. Atmosfären är alltid på topp på Eckerölinjen! Läs mer på: https://www.eckerolinjen.se/

Ester & Harry
Ester & Harry är Uppsalas bästa butik för barn, baby och föräldrar. Med fokus på bärande, tygblöjor och potträning, ekologisk, hållbart och miljösmart, hittar du här de perfekta presenterna till nyfödd, dop, baby shower och födelsedagar. Hos dom hittar du även naturlig hudvård och hushållsprodukter, såsom tvättmedel, deodorant, menskoppar och mycket mer.  Läs mer på: http://esterochharry.se/

Helylle of Sweden
Helylle of Sweden grundades i september 2012 av Stina Lindström och Charlotta Boo, och det tog närmare ett år att arbeta fram den produkt som kom att bli Helylle Of Swedens signum. En färgglad multiscarf, med ännu mer färgglada kontrastsömmar och med en kroppsnära passform. Den är tillverkad i 100% merinoull som både värmer och andas, och i ett lite tjockare material. Läs mer på: http://www.helylleofsweden.se/

MOHV
Mäklarföretaget MOHV är en modern och nytänkande mäklare som genom flexibla lösningar arbetar med fokus på kundnytta. Dom arbetar i en hårt konkurrensutsatt bransch med ett stort utbud av mäklarföretag och koncept att välja mellan, vilket ökar efterfrågan på en aktör med stark profil, bred marknadsföring och stor energi. Läs mer på: http://mohv.se/kontor/uppsala/

Norlandia Förskolor
Norlandia Förskolors mål är att ge barnen LIVSLÅNG LUST TILL LEK OCH LÄRANDE. Era barn ska trivas och utvecklas hos dom – från den dagen de kommer in genom dörren första gången till den dagen de lämnar förskolan! Läs mer på: http://norlandiaforskolor.se/

Upplands Motor
Upplands Motor är ett av Sveriges mest framgångsrika bilföretag och ett modernt familjeägt bolag. Bolaget säljer service och verkstadstjänster samt nya och begagnade bilar, och arbetar med Volvo, Ford, Renault, Dacia och sedan mars 2017 även med Mercedes-Benz. Läs mer på: https://upplandsmotor.se/anlaggningar/uppsala/

bmu_utstallarslapp1_instagram_1080x1080px

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › ONSDAG 13 DECEMBER, 2017

Maja bjuder på Barnallsång med klös tillsammans med Pelle, Måns och Bill o Bull.

Välkomna att lyssna och sjunga tillsammans med de kända Uppsalakatterna. Vi sjunger och spelar tillsammans om katter, hundar, krokodiler och andra trevliga djur.

Vad sägs om en klösig Kattcalypso eller en smaskig Råttango eller en rolig Sillsång.

Alla är välkomna att sjunga med när Uppsalakatterna tar ton på Fyrishov vid Barnmässan. Programmet passar bra för de allra minsta men även syskon och vuxna är välkomna.

Längd: 40 min

Medverkande:
Maja: Anna-Karin ”Ako” Oldeberg
Pelle: Michael Näslund
Måns: Mats Thielman
Bull: Anders Bromander
ev Bill: Ulf Holmberg

bmu_allsang_540x540px

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › MÅNDAG 27 NOVEMBER, 2017

Barnmässan i Uppsala stödjer Akademiska Sjukhusets Barnfond!

Lek frigör ilska, rädsla och glädje. Lek fyller på energiförrådet och stärker muskler. Barnmässan i Uppsala har den stora äran att få presentera Akademiska Sjukhusets Barnfond som mässans förmånstagare.

Den 3 och 4 mars går Barnmässan i Uppsala av stapeln för första gången och nu är det klart att Akademiska Sjukhusets Barnfond blir mässans förmånstagare. 10 kronor på varje såld inträdesbiljett kommer att skänkas till fonden som en del i Barnmässans arbete kring samhällsansvar.

– Mässan kommer att vara både en lekfull och lärande plats för både barn och vuxna och därför känns det fantastiskt att få samla in pengar till en stiftelse som med hjälp av lek och lärande stöder sjuka barn i deras dagliga utmaningar, säger mässarrangören Fredrik Annell Berger.

Akademiska sjukhusets barnfond syftar till att främja barns vård vid Akademiska Sjukhuset, Landstinget i Uppsala län, genom att stimulera det friska hos det sjuka barnet, stödja den läkande miljön och utvecklingen av omvårdnad för det sjuka barnet samt verka för en stimulerande helhetsmiljö.

– Vi är jätteglada över samarbetet med Barnmässan i Uppsala, de pengar som avsätts från entrébiljetten kommer att göra skillnad för de inneliggande barnen och deras familjer. Att Barnmässan i Uppsala tänker lokalt är såklart glädjande för oss då det är lätt att försvinna bland alla otroliga engagemang som finns i vårt samhälle idag, säger Karina Berglund Douhan, styrelseledamot i Akademiska sjukhusets barnfond.

Akademiska sjukhusets barnfond är en fristående stiftelse från Akademiska sjukhuset och har en styrelse som arbetar ideellt. Man har kontinuerlig dialog med representanter från sjukhuset om behov och önskemål. Fondens tillgångar kommer enbart från sponsorer och privata givare.

Akademiska sjukhusets barnfond är en stiftelse som står under fullständig tillsyn av Länsstyrelsen samt Svensk Insamlingskontroll. Svensk insamlingskontroll granskar hela fondens verksamhet.

Läs mer på www.akademiskasbarnfond.se

aka_barnfond_image_450px

NYHETER› BARNMÄSSAN UPPSALA › FREDAG 27 OKTOBER, 2017

Det våras för barnen!

Väntar du barn eller är ni en småbarnsfamilj? Har barnen nyss börjat skolan med allt vad det innebär? Då är Barnmässan rätt ställe att få mer kunskap och tips. Mässan samlar utställare och företag inom branscher som erbjuder produkter och tjänster till barnfamiljer.

Barnmässan hålls i Fyrishovs moderna mässlokaler och är i första hand en mötesplats för familjer med barn upp till sju år. Men alla är såklart välkomna!

Barnmässan har öppet från 10:00 – 18:00 lördagen den 3 mars och söndagen den 4 mars. Biljetterna hittar du på tickster.com

Varmt välkomna till Fyrishov den 3 och 4 mars!

nyheter_bild1

Arrangörer av Barnmässan i Uppsala är:

Partners till Barnmässan i Uppsala är:

Barnmässan i Uppsalas förmånstagare:

Kontakta oss

Skicka ett meddelande så återkommer vi inom kort.

Not readable? Change text. captcha txt